Wandelen & Fietsen

Een uitgebreid netwerk voert je langs de mooiste plekjes

De groene omgeving van Meerssen nodigt uit om lekker op je fiets te stappen en je wandelschoenen aan te trekken. Al fietsend of wandelend ontdek je zo een landelijk gebied waar je zomaar een klein kasteel ontdekt in de bossen, waar je uitkijkt over een waterrijk gebied vol bewonderenswaardige flora en fauna en waar gezellige terrassen in de kleine dorpskernen gelegenheid bieden voor een verkwikkende pauze. De vele wandel- en fietsroutes nemen je mee langs de mooiste plekjes van Meerssen en haar verrassende omgeving.

Stadswandeling Meerssen

Meerssen: groene gemeente, wijnwalhalla, en thuis van menig stukje cultuur-historisch erfgoed. Van de Gotische Basiliek tot de allereerste internationale spoorlijn, er is onderweg een schat aan architectuur, cultuur en historie te zien. Gedurende deze wandeling ontdek je hoe koningen en koninginnen, pausen en boeren de geschiedenis van Meerssen naar hun hand zetten, om uiteindelijk tot het Meerssen van nu te komen. Een bourgondische gemeente tussen het groen die je zal verrassen, verwonderen en doen stilstaan. 

Ontdek de wandeling!

Deze 4 wandelroutes mag je zeker niet missen

Alle wandelroutes in Meerssen

Lange afstandswandeling RivierPark Maasvallei 'Wandelroute van het jaar'

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'

Bekijk de route

Fietsroutes Meerssen

Romeinse schatkamer van Meerssen

In de kern van Meerssen word je omringd door historie. De oude Basiliek, het Proosdijpark en de monumentale stationsgebouwen: je bewondert ze allemaal tijdens deze wandeling. Toch gaat de geschiedenis van Meerssen verder terug dan boven de grond zichtbaar is.

Bekijk deze route

Meer impressies

Meer over Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website