Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wandelen & Fietsen

Een uitgebreid netwerk voert je langs de mooiste plekjes

De groene omgeving van Meerssen nodigt uit om lekker op je fiets te stappen en je wandelschoenen aan te trekken. Al fietsend of wandelend ontdek je zo een landelijk gebied waar je zomaar een klein kasteel ontdekt in de bossen, waar je uitkijkt over een waterrijk gebied vol bewonderenswaardige flora en fauna en waar gezellige terrassen in de kleine dorpskernen gelegenheid bieden voor een verkwikkende pauze. De vele wandel- en fietsroutes nemen je mee langs de mooiste plekjes van Meerssen en haar verrassende omgeving.

In de voetsporen van de Romeinen

Deze 4 wandelroutes mag je zeker niet missen

Alle wandelroutes in Meerssen

Fietsroutes Meerssen

Romeinse schatkamer van Meerssen

In de kern van Meerssen word je omringd door historie. De oude Basiliek, het Proosdijpark en de monumentale stationsgebouwen: je bewondert ze allemaal tijdens deze wandeling. Toch gaat de geschiedenis van Meerssen verder terug dan boven de grond zichtbaar is.

Bekijk deze route

Meer impressies

Meer over Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website