Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Meerssen is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op pad!

Evenementen

Altijd een goede reden voor een bezoek

Sportevenementen, natuurexcursies, exposities, markten en koopzondagen: de agenda van Meerssen staat bomvol met allerlei activiteiten die een breed publiek aantrekken. Mensen komen massaal bijeen voor wandel- of fietstochten, trainen maandenlang voor de Marathon van Meerssen of kijken een jaar uit naar de Bartholomeüsmarkt op Hemelvaartsdag of de Jaarmarkt op de eerste zondag van september. In de zomer vindt het culinaire Charlemagne Preuvefestijn plaats, een bijzonder sfeervol eet- en drinkfestijn op de markt in Meerssen. Met een vervangen door zo’n volle agenda is er altijd wel een goede reden voor een bezoek aan Meerssen.

Binnenkort te doen

Meerssen viert 75 jaar bevrijding!

De bevrijding van Meerssen begon op 15 september 1944 in Rothem. De andere kernen van de huidige gemeente Meerssen volgden op 16 en 17 september 1944. De bevrijding zal in diverse Limburgse gemeenten herdacht worden, zo ook in de gemeente Meerssen. In de periode van 13 september 2019 t/m 6 oktober 2019 vinden onder andere concerten, lezingen en een Liberty tour plaats in Meerssen.

Highlights

Charlemagne Preuve Festijn

Het Charlemagne Preuve Festijn is een sfeervol en bijzonder culinair evenement (gratis toegankelijk). Het vindt jaarlijks plaats op de Markt in Meerssen aan de voet van de prachtige Basiliek. Muziek en entertainment omlijsten het festijn.

Lees meer

Marathon Meerssen

Marathon Meerssen trekt jaarlijks een grote stroom lopers uit het binnen- en buitenland. Iedere hardloopliefhebber wil dit grote loopspektakel meemaken. Het succes van Marathon Meerssen is voor een groot deel te danken aan de gezellige sfeer en het zeer afwisselende parcours. De parcoursen van de 5 km, kwart- en halve marathon, 20 mijl en de marathon  gaan door pittoreske dorpskernen als Meerssen, Schietecoven, Ulestraten en Waterval. In de afgelopen 19 jaar is het evenement in Zuid-Nederland uitgegroeid tot een regionaal evenement met de enige, echte marathon in Zuid-Limburg.

Lees meer

Sacramentsprocessie Octaaf Meerssen

Het Bloedwonder (het oudste mirakel van Nederland) en het Brandwonder (respectievelijk in 1222 en 1465) worden tijdens het jaarlijkse octaaf herdacht. De opening van het octaaf valt altijd op de donderdag na Drievuldigheidszondag (zondag na Pinksteren) waarna er acht dagen lang (vandaar octaaf) processies naar en door de basiliek trekken. Wie kent in het zuiden van de provincie niet de 'Meerssener Ganck', een korte devotionele rondgang rond het hoofdaltaar, aan het begin van het Sacramentsoctaaf, waarbij de pelgrims achter het altaar omlopen, aan de achterkant van het hoogaltaar de tabernakeldeur aanraken en vóór het altaar hun gebeden uitspreken.

Bartholomeüsmarkt en jaarmarkt

Rondom de basiliek  wordt ieder jaar op Hemelvaartsdag en de eerste zondag van september de Bartholomeusmarkt respectievelijk de Jaarmarkt gehouden. Naast een kunst- en rommelmarkt bieden de markten een keur aan entertainment voor jong en oud. Naast het vele vermaak tijdens de Bartholomeusmarkt, plant schutterij St. Remigius de traditionele Mei-den bij de basiliek.

Lees meer

Weekmarkt in Meerssen

Weekmarkt in Meerssen

Iedere donderdag van 10.00 -16.00 uur op de Markt in Meerssen. De markt –met uitzicht op de Basiliek- is omringd door gezellige horeca gelegenheden, waar een lekker hapje en drankje geserveerd wordt.

Lees meer

Meer over Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website