Evenementen

Altijd een goede reden voor een bezoek

Sportevenementen, natuurexcursies, exposities, markten en koopzondagen: de agenda van Meerssen staat bomvol met allerlei activiteiten die een breed publiek aantrekken. Mensen komen massaal bijeen voor wandel- of fietstochten, trainen maandenlang voor de Marathon van Meerssen of kijken een jaar uit naar de Bartholomeüsmarkt op Hemelvaartsdag of de Jaarmarkt op de eerste zondag van september. In de zomer vindt het culinaire Charlemagne Preuvefestijn plaats, een bijzonder sfeervol eet- en drinkfestijn op de markt in Meerssen. Met een vervangen door zo’n volle agenda is er altijd wel een goede reden voor een bezoek aan Meerssen.

Binnenkort te doen

Highlights

Charlemagne Preuve Festijn

Het Charlemagne Preuve Festijn is een sfeervol en bijzonder culinair evenement (gratis toegankelijk). Het vindt jaarlijks plaats op de Markt in Meerssen aan de voet van de prachtige Basiliek. Muziek en entertainment omlijsten het festijn.

Lees meer

Sfeervol Meerssen run

De Sfeervol Meerssen Run trekt jaarlijks een grote stroom lopers. Iedere hardloopliefhebber wil dit grote loopspektakel meemaken. Het succes van de Sfeervol Meerssen Run is voor een groot deel te danken aan de gezellige sfeer en het afwisselende parcours. 

Lees meer

Sacramentsprocessie Octaaf Meerssen

Het Bloedwonder (het oudste mirakel van Nederland) en het Brandwonder (respectievelijk in 1222 en 1465) worden tijdens het jaarlijkse octaaf herdacht. De opening van het octaaf valt altijd op de donderdag na Drievuldigheidszondag (zondag na Pinksteren) waarna er acht dagen lang (vandaar octaaf) processies naar en door de basiliek trekken. Wie kent in het zuiden van de provincie niet de 'Meerssener Ganck', een korte devotionele rondgang rond het hoofdaltaar, aan het begin van het Sacramentsoctaaf, waarbij de pelgrims achter het altaar omlopen, aan de achterkant van het hoogaltaar de tabernakeldeur aanraken en vóór het altaar hun gebeden uitspreken.

Bartholomeüsmarkt en jaarmarkt

Rondom de basiliek  wordt ieder jaar op Hemelvaartsdag en de eerste zondag van september de Bartholomeusmarkt respectievelijk de Jaarmarkt gehouden. Naast een kunst- en rommelmarkt bieden de markten een keur aan entertainment voor jong en oud. Naast het vele vermaak tijdens de Bartholomeusmarkt, plant schutterij St. Remigius de traditionele Mei-den bij de basiliek.

Lees meer

Weekmarkt in Meerssen

Weekmarkt in Meerssen

Iedere donderdag van 10.00 -15.00 uur op de Markt in Meerssen. De markt –met uitzicht op de Basiliek- is omringd door gezellige horeca gelegenheden, waar een lekker hapje en drankje geserveerd wordt.

Lees meer

Jouw evenement op de evenementenagenda

Jouw evenement op de evenementenagenda

Organiseer je een evenement en staat dat nog niet in de evenementenagenda op deze website? Meld nu gratis aan via het aanmeldformulier en word zichtbaar op toerismemeerssen.nl en visitzuidlimburg.nl.

evenement aanmelden

Meer over Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website