Eten & drinken in Meerssen

Culinair genot voor levensgenieters

Mensen in Meerssen houden van het goede leven en eten en drinken is hier een wezenlijk onderdeel van. Ook als gast ben je meer dan welkom om te delen in al dat culinaire genot. Gezellige terrasjes vind je niet alleen in Meerssen zelf, maar ook in de dorpjes Bunde, Geulle, Rothem en Ulestraten. Zo zijn er fijne eetgelegenheden voor een sjiek avondje uit, maar ook als je je wandelschoenen nog aanhebt.

 

Op donderdag is de weekmarkt in Meerssen met verse groenten, fruit en vis. Plof na je bezoek neer op een van de terrasjes op de markt en geniet van het uitzicht op de Basiliek onder het genot van wat lekkers.

Bekijk alle locaties op de kaart

Weergeven op de kaart

Een reis langs onze Zuid-Limburgse wijnen

Wijngaardwandeling Meerssen

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg shops of -servicepunten.

Bourgondisch genieten in Meerssen

Er valt nog zo veel te ontdekken in Meerssen:

Wakker worden in Meerssen

Of je nou kiest voor een vakantiewoning, loft, bed & breakfast of camping, in Meerssen ben je meer dan welkom. In één van de vele accommodaties word je uitgerust en vol energie wakker om de prachtige omgeving te ontdekken.

Lees verder

Wandelen & fietsen

De groene omgeving van Meerssen nodigt uit om lekker op je fiets te stappen en je wandelschoenen aan te trekken. Al fietsend of wandelend ontdek je zo een landelijk gebied waar je zomaar een klein kasteel ontdekt in de bossen en waar je uitkijkt over een waterrijk gebied vol bewonderenswaardige flora en fauna.

Lees verder

Kunst in Meerssen

De serene en natuurrijke omgeving van Meerssen nodigt uit tot het maken van kunst. Langs de Geul, in de Oliemolen van Rothem, ontstond na de Tweede Wereldoorlog zelfs een eigen kunststroming: ‘de Meerssense school’, met als beroemdste aanhanger Charles Eyck.

Lees verder