Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Meerssen is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op pad!

Onthaasten

Volop ruimte voor bezinning

Van oudsher is Meerssen een plek van bezinning. Nog steeds bezoeken jaarlijks duizenden pelgrims de basiliek om de wonderen die zich hier voltrokken te gedenken. Niet alleen het religieus erfgoed zet aan tot een pas op de plaats. Ook de natuurrijke omgeving doorspekt met rivieren en beekjes, vol bossen en velden nemen je gedachten weg van de sleur van alledag. Wandelend, fietsend of varend beleef je de rust van de natuur. Maak ook een welkome pauze op een zonnig terras, waar de lokale cultuur je uitnodigt om de kunst van het levensgenieten te beoefenen.

Highlights

Ontmoet Anna

Ooit het station van Meerssen, nu een duurzaam knooppunt. Voor vergaderen en trainen, dialoog en debat, open space en kennissessies, lezingen en voordrachten. Uniek en ook weer zo natuurlijk, een station is dé plek voor ontmoeten en samenzijn, waar een reis begint en eindigt.

Lees meer

Basiliek van het Heilige Sacrament

De Basiliek  op de Markt wordt ook wel het ‘Pronkstuk van de Maasgothiek’ genoemd. Het middendeel werd omstreeks 800 in Romaanse stijl gebouwd door Karel de Grote. Tussen 1320 en 1340 bouwden de monniken van Reims het lage koorgedeelte in Gotische stijl (vanaf de preekstoel richting altaar). Het middendeel werd aan deze stijl aangepast. In 1465 ging de Basiliek gedeeltelijk in vlammen op. Tot overmaat van ramp waaide de kerktoren gedeeltelijk om in 1649. Vervolgens besloot men hem in 1773 geheel af te breken. De Basiliek werd in de 20e eeuw tweemaal volledig gerestaureerd. In 1938 heeft Paus Pius XI de kerk tot Basiliek verheven.

Lees meer

Meer over Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website