Wijngaardwandeling Meerssen Vi5

Meerssen Download deze route

Wijngaardwandeling Meerssen Vi5

Meerssen Wandelroute 8,0 km Moeilijk
Ontdek de Zuid-Limburgse wijn in Meerssen en rondom de gehuchten Raar en Waterval middels een adembenemende bewegwijzerde wijnroute van ongeveer 8 kilometer. 

Onderweg passeer je drie wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes. Met de informatieborden bij de wijngaarden maak je kennis maak met het bedrijf, terroir, de druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces. 

Struin door het Proosdijpark, bewonder de Basiliek en proef vooral een glaasje van eigen bodem op de gezellige Markt. Het startbord vind je op de P+R bij Station Meerssen, volg vanuit hier het druifsymbool. Lees hier meer informatie over de route!
Treinen en wijnen 1 juni 2021

Treinen en wijnen... Dat klinkt ideaal toch? Jenneke en Anne gingen voor ons op pad en ontdekten opnieuw een OV-vriendelijke wandelroute: Wijngaardwandeling Meerssen. Geniet je mee?

Lees de blog

Overzicht

Start- en eindpunt

Startpunt: P&R Station, Stationstraat te Meerssen

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,0 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website