Wandelroute - Meerssen - Romeinse schatkamer van Meerssen

Meerssen Download deze route

Wandelroute - Meerssen - Romeinse schatkamer van Meerssen

Meerssen Wandelroute 6,9 km Gemiddeld
In de kern van Meerssen word je omringd door historie. De oude Basiliek, het Proosdijpark en de monumentale stationsgebouwen: je bewondert ze allemaal tijdens deze wandeling. Toch gaat de geschiedenis van Meerssen verder terug dan boven de grond zichtbaar is. Deze wandeling loopt langs plekken waar de Romeinse geschiedenis, soms vlak onder de grond, verscholen ligt. Al sinds de 19e eeuw wordt er in Meerssen druk gezocht naar Romeinse resten. De successen, vindplaatsen van Romeinse villa’s, godenbeelden en het vermoedelijke tracé van de Via Belgica kom je allemaal tegen. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Je kun wel bij downloaden (van de auteur) een separate wegbeschrijving downloaden. Je start bij de Gemeentebroek 6 te Meerssen. Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl. 

Tip! Onderweg kom je langs de Basiliek van het Heilige Sacrament in Meerssen. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de Basiliek te scannen.  

Overzicht

Start- en eindpunt

Germeentebroek 6 te Meerssen

Soort route

Wandelroute

Afstand

6,9 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website