Informatie in verband met watersnood

Binnen de gemeentegrenzen van Meerssen is er nog steeds een gebied dat nog niet toegankelijk is (omgeving Westbroek, Brommelen, Geulle). Er is een noodverordening van kracht. Dat betekent dat het gebied uitsluitend toegankelijk is voor bewoners, hulp- en ondersteuningsdiensten. De toegangswegen naar het gebied zijn afgezet. Komt u toch naar het gebied en bent u geen bewoner of werkzaam bij de hulp- en ondersteuningsdiensten, dan riskeert u een fikse boete.

Rondom Geul en Maas Meerssen

Meerssen Download deze route

Rondom Geul en Maas Meerssen

Meerssen Fietsroute 28,6 km Makkelijk
Op de fietsroute Rondom Geul en Maas verken je het ongeëvenaarde natuurgebied van Buitengoed Geul & Maas: een samenwerking tussen Maastricht, Meerssen en Valkenburg. De prachtige gerenoveerde fietspaden brengen je door Meerssen, Geulle en het Rivierpark Maasvallei. In deze regio heb je schitterende uitzichten op de Zuid-Limburgse heuvels, zie je de statige kastelen Vaeshartelt, Meerssenhoven en Geulle en tonen de veerpontjes en de watermolens je hoe de cultuur zich heeft gevormd naar de natuurlijke waterstromen. Of je nu ontspannen op je E-bike zit of de confrontatie met de uitdagende hellingen op eigen spierkracht aandurft; je hebt altijd wel een heerlijke rustpauze verdiend met een heerlijke punt Limburgse vlaai bij De Proosdij in Meerssen of een van de vele gezellige terrasjes onderweg. In de buurt van het wondermooie vertrekpunt bij het NS Station in Meerssen kun je parkeren, maar ook met de trein is Meerssen prima te bereiken. Vanaf daar volg je de knooppunten 105-13-8-14-15-16-17-16-77-18-19-105.

Overzicht

Start- en eindpunt

NS Station, Meerssen

Soort route

Fietsroute

Afstand

28,6 km

Knooppuntenlijst

105 > 13 > 8 > 14 > 15 > 16 > 17 > 16 > 77 > 18 > 19 > 105

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website