Rondje Maastricht

Maastricht Download deze route

Rondje Maastricht

Maastricht Fietsroute 48,9 km Gemiddeld
Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Maastricht. Rondje Maastricht is een leuke, grensoverschrijvende fietsroute, waarbij je vanuit het centrum van Maastricht zo het groen in het rijdt van het Rivierpark Maasvallei. Je volgt allereerst de Nederlandse groene fietsbordjes en rijdt vervolgens België in waar ze blauwe fietsbordjes hanteren. Het centrum van Maastricht is meer dan de moeite waard. Het Bourgondische Vrijthof, het Bonnefantenmuseum en de historische markt zijn slechts en kleine greep van de bezienswaardigheden die je hier kunt ontdekken. Ook het fietsen langs de Maas zal niet vervelen. De uitzichten zijn af en toe sensationeel en de rust een verademing als je normaal een grote stad gewend bent. Bijna halverwege zou je een stop kunnen maken bij Brouwerij de Fontein in Stein. Deze prachtig gelegen brouwerij ligt heerlijk in het groen. In de winter is het hier goed vertoeven aan de open haard en in de zomer natuurlijk op het terras. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. Je zult versteld staan van de prachtige natuur, de mooie vergezichten en natuurlijk de vele terrasjes om even te pauzeren. 

Overzicht

Start- en eindpunt

Maasboulevard

Soort route

Fietsroute

Afstand

48,9 km

Knooppuntenlijst

3 - 11 - 558 - 131 - 54 - 559 - 58 - 53 - 52 - 51 - 43 - 45 - 17 - 16 - 15 - 14 - 13 - 8 - 79 - 2 - 1

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website