detail

Meerssen M4 Meerssen

Meerssen is een onwaarschijnlijk mooi dorp met een adembenemende basiliek, een lieflijk Proosdijpark en een paradijs voor natuurliefhebbers ten zuiden van dit plaatsje. Parkeren kan bij het monumentale spoorwegstation Meerssen en voor een heerlijke eet- en drinkpauze midden in de natuur moet je bij uitspanning De Nachtegaal zijn.

Deze prachtige natuurwandeling volg je via de groene paaltjes die op dit moment niet allemaal goed zichtbaar zijn in de natuur. Neem een wandelkaart mee tijdens deze route of maak gebruik van de navigatiemodus en start de route.

Tip! Onderweg kom je langs de Basiliek van het Heilige Sacrament in Meerssen. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de Basiliek te scannen.  

Start- en eindpunt


Markt 19, 6231 LR Meerssen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,1 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route M4 in Meerssen. Ze neemt je mee naar de adembenemende basiliek, de schaduwrijke hellingbossen en de grasweiden met gallowayrunderen. Kijk je mee?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt