Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Meerssen M4 Meerssen

Meerssen Download deze route

Meerssen M4 Meerssen

Meerssen Wandelroute 6,1 km Gemiddeld
Meerssen is een onwaarschijnlijk mooi dorp met een adembenemende basiliek, een lieflijk Proosdijpark en een paradijs voor natuurliefhebbers ten zuiden van dit plaatsje. De wandelroute M4 neemt je mee naar de mergelrijke Curfsgroeve, met de sublieme ruïne van de kalkoven die opnieuw één wordt met het landschap. Wandel je verder, dan kom je bij de schaduwrijke hellingbossen, waar de hoge bomen groeien en de blauw glanzende weidebeekjuffers over de stroompjes dansen. Wandel je verder naar de grasweiden, dan zie je misschien wel een kudde gallowayrunderen vredig grazen. Deze prachtige natuurwandeling volg je via de groene paaltjes. Parkeren kan bij het monumentale spoorwegstation Meerssen en voor een heerlijke eet- en drinkpauze midden in de natuur moet je bij uitspanning De Nachtegaal zijn.
Op pad met Jenneke 11 november 2020

Jenneke wandelt route M4 in Meerssen. Ze neemt je mee naar de adembenemende basiliek, de schaduwrijke hellingbossen en de grasweiden met gallowayrunderen. Kijk je mee?

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Markt 19, 6231 LR Meerssen, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

6,1 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website