Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Meerssen is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op pad!

Watermolens Geulle (de molen van Hulsen/Onderste molen, Snijdersberg)

Geulle (aan de Maas) Bezoek website

Watermolens Geulle (de molen van Hulsen/Onderste molen, Snijdersberg)

Watermolens Geulle (de molen van Hulsen/Onderste molen, Snijdersberg) Snijdersberg 31Geulle (aan de Maas) Naar de website
De watermolens van Geulle werden de Bovenste en de Onderste molen genoemd. De Bovenste molen lag globaal gezien op het plateau tussen de gehuchten Moorveld en Snijdersberg in het Geulse bos en de Onderste molen (bouwjaar circa 1850) op Hulsen aan de voet van het plateau bij de spoorlijn.

De Bovenste molen was voor de Franse Tijd de banmolen (een molen waar de naburige boeren verplicht waren hun graan te laten malen) van de heerlijkheid Geulle. 

Op het einde van de negentiende eeuw wordt de molen niet meer vermeld en is waarschijnlijk in die tijd afgebroken. Zowel de Bovenste als de Onderste molen ontvingen het water van een beek, die op de berg zijn oorsprong heeft en in de negentiende eeuw de Walsenbeek werd genoemd, later werd dat veranderd in Molenbeek.

Overzicht

Adres
Snijdersberg 31, Geulle (aan de Maas)
Openingstijden en tarieven

 

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website