Domein de Wijngaardsberg

Domein de Wijngaardsberg

Wijngaardsberg 2
Ulestraten
De Romeinen wisten het al, monniken in de middeleeuwen ook, mensen ontdekken het nu opnieuw: Zuid-Limburg is gemaakt voor wijnbouw. Het klimaat, de hellingen, een bodem die zo uit de Champagne of de Bourgogne lijkt te komen. De ideale omstandigheden om wijn te maken die uitblinkt in frisheid, elegantie en aroma. Laat je verrassen door Limburgse wijn.

De kwaliteit van wijn hangt af van druivenras, wijnmaker, bodem, ligging en klimaat. De laatste drie samen wordt het terroir genoemd. De wijnboer kan zijn druiven kiezen en de wijngaard optimaal bewerken. Maar het terroir, dat is niet te veranderen, daar moet je geluk mee hebben. En dat geluk is hier in het Mergelland voorhanden!

Limburgse wijnboeren kiezen bijna allemaal voor de kwaliteit van klassieke rassen. Ook Domein de Wijngaardsberg: Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay en Auxerrois. Prachtige druiven die zich al eeuwenlang bewijzen in Bourgogne, Champagne en Elzas.

Openingstijden


Particulieren zijn welkom op zaterdag van 10.00-13.00 uur op het Domein.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Domein de Wijngaardsberg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!