Wandelen & Fietsen in Meerssen

Een uitgebreid netwerk voert je langs de mooiste plekjes

De groene omgeving van Meerssen nodigt uit om lekker op je fiets te stappen en je wandelschoenen aan te trekken. Al fietsend of wandelend ontdek je zo een landelijk gebied waar je zomaar een klein kasteel ontdekt in de bossen, waar je uitkijkt over een waterrijk gebied vol bewonderenswaardige flora en fauna en waar gezellige terrassen in de kleine dorpskernen gelegenheid bieden voor een verkwikkende pauze. De vele wandel- en fietsroutes nemen je mee langs de mooiste plekjes van Meerssen en haar verrassende omgeving.

Heerlijk aan de wandel, kies je route uit:

Deze 6 wandelroutes mag je zeker niet mis lopen:

Ontdek de vele fietsroutes

Ga je mee op pad?

Wijngaardwandeling Meerssen

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg shops of -servicepunten.

Fiets- en wandel route Kunstwegen Meerssen

De gemeente Meerssen beschikt over circa 60 kunstwerken in de buitenruimte: op pleinen, in parken en in of aan publieke gebouwen... ieder met hun eigen verhaal. Nieuwsgierig geworden? Download de brochure!

RivierPark Maasvallei ontdekkingskaart

Ontdek het RivierPark Maasvallei zelf. Laat je inspireren door de gratis ontdekkingskaart.

Alle MTB routes in Meerssen

Lange afstands-wandeling

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'

Wielrenroutes in Meerssen

Langs de Zuid-Limburgse basilieken

Deze fietsroute van 47,9 km voert je deels over het Jacobspad langs de basiliek van Meerssen en ander bijzonder religieus erfgoed in Zuid-Limburg. Onderweg geniet je van het prachtige landschap en fiets je langs de Maas.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Meerssen: