Routes in Meerssen

Ontdek de mooiste plekjes

De groene omgeving van Meerssen nodigt uit om lekker op je fiets te stappen en je wandelschoenen aan te trekken. Al fietsend, te paard of wandelend ontdek je zo een landelijk gebied waar je zomaar een klein kasteel ontdekt in de bossen, waar je uitkijkt over een waterrijk gebied vol bewonderenswaardige flora en fauna en waar gezellige terrassen in de kleine dorpskernen gelegenheid bieden voor een verkwikkende pauze.

De vele wandel-, ruiter -en fietsroutes nemen je mee langs de mooiste plekjes van Meerssen en haar verrassende omgeving.

Alle routes op een rij:

Stapvoets of in galop?

Het groene en waterrijke buitengebied van Meerssen leent zich uitstekend om samen met je paard te ontdekken. Rondom de dorpjes Geulle en Bunde is het prachtig rijden op de aangegeven ruiterpaden. Je galoppeert door bossen, langs beekjes en velden, ontdekt hier en daar een kasteel en geniet van prachtige uitzichten.

 

In de omgeving van Meerssen vind je verschillende maneges waar je echt alles vindt voor een dagje of misschien wel een hele vakantie lang onbezorgd paardrijden. De ruiterpaden in de omgeving sluiten aan op een groter netwerk dat zich uitstrekt door heel Zuid-Limburg, zodat er nóg meer te ontdekken valt.

Lange afstands-wandeling

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'

Er valt nog zo veel te ontdekken in Meerssen: