Wielrenroute - Slingerend door het Maasland

Valkenburg Download deze route

Wielrenroute - Slingerend door het Maasland

Valkenburg Wielrenroute 77,3 km Gemiddeld
Er is bij Limburg Cycling en Grimpeur zeker geen toeval in het spel geweest bij het selecteren van de klimmen in deze route. Het bochtige karakter van de hellingen staat centraal. 

Met de Slingerberg in Geulle krijg je al een klein voorproefje van wat je te wachten staat. Maar nadat deze is beklommen is het allereerst tijd voor wat ontspanning. Lust voor de ogen en rust voor de benen. 

De route duikt de Belgische grens over voor een bezoek aan het ongerepte Maasland. Als de Vlaamse bossen en waterpartijen zijn gezien is het moment suprême van dit parcours daar. 

De Zusserdel, ook wel Tienderberg, of gewoon in de Belgische volksmond 'Slingerbergske' is één van de best bewaarde geheimen van de regio. De kronkelende helling is om wagenziek van te worden. 

Maar een feest voor wielerliefhebbers. Via een stukje Wallonië en terug via de Kuitenberg kom je terug in Valkenburg. Kijk voor meer unieke routes op grimpeur.nl of limburgcycling.com/routes of voor meer info over deze route op Slingerend door het Maasdal

Overzicht

Start- en eindpunt

Par'course, Prinses Beatrixsingel te Valkenburg

Soort route

Wielrenroute

Afstand

77,3 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website