Parelsnoer langs kastelen en tuinen Buitengoed Geul & Maas

Maastricht Download deze route

Parelsnoer langs kastelen en tuinen Buitengoed Geul & Maas

Maastricht Fietsroute 45,9 km Makkelijk
Dat Maastricht een grandioze stad vol historische bezienswaardigheden is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Dat het gezellige Valkenburg bol staat van de bijzondere attracties en gezellige terrasjes weet je vast ook al. Heb je echter al de verborgen pareltjes tussen deze twee absolute pronkstukken van Zuid-Limburg ontdekt? Deze fietsroute rijgt deze parels voor je aan elkaar. Op een fenomenale fietsroute, die de loop van de glinsterende beek De Geul volgt, ontdek je de ongeëvenaarde combinatie van kastelen, kerken, watermolens en natuur die je alleen in Zuid-Limburg aantreft. De sfeervolle pauzeplekken waar je van een bourgondische lunch kunt genieten zijn te veel om op te noemen. De bijgesloten pdf geeft u een kaart van de prachtige pareltjes in dit gebied. Let op: deze route is geen rondgang. Per trein ben je vanaf station Valkenburg echter in een mum van tijd weer terug bij het startpunt in Maastricht.

Tip! Onderweg kom je langs de Basiliek van het Heilige Sacrament in Meerssen. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de Basiliek te scannen.  

Overzicht

Start- en eindpunt

Meerssenerweg 299, 6224 AJ Maastricht, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

45,9 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Cycle Center Tweewielerverhuur

    Belevenis op twee wielen! Verhuur van hybride, ATB, racefiets, tandem, step, hybride, E-solex, e-bike, (snor-) scooter of Vespa te huur met mooie routes en leuke arrangementen! 
    Meer info
  • Valkbike

    Reserveer nu uw premium E-Bikes, E-Scooters, E-Mountainbikes of E-Fatbikes. Valkbike werkt uitsluitend samen met innovatieve Nederlandse merken en hanteren scherpe huur tarieven. 
    Meer info

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website