detail

Krijtlandpad

Het Krijtlandpad is misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes. De totaal vernieuwde route is nu 91 kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Tijdens deze route kom je langs de mooiste plekjes die Zuid-Limburg te bieden heeft. 

Het is een dalen-landschap, miljoenen jaren geleden ontstaan door riviertjes die zich een weg baanden door het Krijtplateau. Zo ontstond een landschap met een overvloed aan valleitjes, steile hellingen en meanderende beekjes. 

En met een speciale flora en fauna. Het is een uitdagende route met holle wegen, natte beekdalen, pittoreske dorpjes en unieke hellingbossen. En natuurlijk met regelmatig stijgen en dalen. 

De vergezichten, vaak tot over de Belgische grens, zijn in elk jaargetijde adembenemend. Via de Visit-webshop kun je een boekje kopen dat speciaal uitgeven is voor deze adembenemende wandelroute.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Krijtlandpad Wandelnet Streekpad 7

Het Krijtlandpad is misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes. De totaal vernieuwde route is nu 99 kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen.

Start- en eindpunt


NS Station Maastricht, Stationsplein 29, 6221 BT, Maastricht

Soort route


Wandelroute

Afstand


93,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Het Krijtlandpad is misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes. De totaal vernieuwde route is nu 91 kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Jenneke neemt je mee!
Bekijk video

Heuvelland Hotels

Heuvelland Hotels

Ben je op zoek naar een hotel in Zuid-Limburg en dan het liefst een authentiek familiehotel gelegen tussen de heuvels? De Heuvelland Hotels onderscheiden zich door een rustige ligging, verzorgde faciliteiten, een persoonlijke benadering en een ongedwongen sfeer.
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt