Wijngaard Raarberg

Meerssen

Wijngaard Raarberg

Wijngaard Raarberg Lange Raarberg 26Meerssen 06-23498030 Stuur e-mail
Wijngaard Raarberg ligt op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg in het gehucht Raar, te Meerssen. Hier staan de Chardonnay en Pinot Noir stokken aangeplant, welke uitzonderlijk geschikt zijn voor het maken van mousserende wijn.

Wijngaarden in Zuid-Nederland stammen al uit 968. In de inventarisatielijst van koningin Gerberga van Saksen (eigenaar in de 10e eeuw van allodium Meerssen) worden enige wijngaarden rond Maastricht beschreven. Dat er in die tijd wijngaarden waren in Zuid-Limburg is niet zo verwonderlijk.

Ondanks de relatief noordelijke ligging ten opzichte van andere wijngebieden in Europa is de streek erg gunstig door de hellingen en vruchtbare lössbodem. In 968 schonk Gerberga haar bezittingen aan de benedictijner abdij van Sint-Remigius te Reims, waar de Champagne vandaan komt. Na 1540 veranderde ook het klimaat in Nederland, het werd kouder en vanaf 1590 werden de mensen met een zogenaamde Kleine IJstijd geconfronteerd. Hierdoor werd de wijnbouw in Nederland gedecimeerd.

Wijngaard Raarberg brengt de mousserende wijn weer terug naar Zuid Limburg en laat heel Nederland vanaf nu meegenieten van deze fantastische Limburgse wijn. In de wijngaard kunnen op aanvraag rondleidingen, proeverijen, lunches en diners verzorgd worden.

Overzicht

Adres
Lange Raarberg 26, Meerssen
06-23498030
Openingstijden

Op aanvraag zeven dagen in de week.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Wijngaard Raarberg. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website