detail

Wijngaard Raarberg

Lange Raarberg 26
Meerssen
Wijngaard Raarberg ligt op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg in het gehucht Raar, te Meerssen. Hier staan de Chardonnay en Pinot Noir stokken aangeplant, welke uitzonderlijk geschikt zijn voor het maken van mousserende wijn.

Wijngaarden in Zuid-Nederland stammen al uit 968. In de inventarisatielijst van koningin Gerberga van Saksen (eigenaar in de 10e eeuw van allodium Meerssen) worden enige wijngaarden rond Maastricht beschreven. Dat er in die tijd wijngaarden waren in Zuid-Limburg is niet zo verwonderlijk.

Ondanks de relatief noordelijke ligging ten opzichte van andere wijngebieden in Europa is de streek erg gunstig door de hellingen en vruchtbare lössbodem. In 968 schonk Gerberga haar bezittingen aan de benedictijner abdij van Sint-Remigius te Reims, waar de Champagne vandaan komt. Na 1540 veranderde ook het klimaat in Nederland, het werd kouder en vanaf 1590 werden de mensen met een zogenaamde Kleine IJstijd geconfronteerd. Hierdoor werd de wijnbouw in Nederland gedecimeerd.

Wijngaard Raarberg brengt de mousserende wijn weer terug naar Zuid Limburg en laat heel Nederland vanaf nu meegenieten van deze fantastische Limburgse wijn. In de wijngaard kunnen op aanvraag rondleidingen, proeverijen, lunches en diners verzorgd worden.
+4

Openingstijden


Op aanvraag zeven dagen in de week.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngaard Raarberg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!