Lezing over balts en broedgedrag van vogels

Lezing over balts en broedgedrag van vogels

Meerssen Bezoek website

Lezing over balts en broedgedrag van vogels

Lezing over balts en broedgedrag van vogels Proostenkelder (achter de basiliek), Markt 25aMeerssen 0614401879 Naar de website
IVN Meerssen organiseert op maandag 11 maart een lezing over vogels. Na een eerste lezing in september over vogeltrek en vogels in de winter is nu het onderwerp: balts, zang en broedgedrag van vogels. Wanneer het voorjaar aanbreekt, zorgt de aanmaak van hormonen ervoor, dat vogels in de stemming komen om zich te gaan voortplanten. Het eigenlijke broeden wordt voorafgegaan door interessante activiteiten als het zoeken van een territorium, het lokken van een partner door middel van zang, hofmakerij, paarvorming en als sluitstuk het bouwen van een nest en het leggen van eieren.

In deze lezing, gegeven door René Pirson, wordt hierop nader ingegaan door middel van foto’s en filmpjes. De lezing zal plaats vinden op maandag 11 maart om 19.30 uur. Iedereen is welkom; aanmelden is niet nodig. De lezing is gratis. Voor nadere info: Yvonne Brounts, IVN Meerssen: 0614401879 of y.brounts@gmail.com.

Overzicht

Data
2019
maart 11
Contact
Proostenkelder (achter de basiliek), Markt 25a, Meerssen
0614401879

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website