Groepsexpositie Limburgse Kunstkring met Ahmed Kleige

Ulestraten

Groepsexpositie Limburgse Kunstkring met Ahmed Kleige

Groepsexpositie Limburgse Kunstkring met Ahmed Kleige Tiendschuur Kasteel Vliek, Vliek 1Ulestraten

Van 18 mei t/m 10 juni is Ahmed Kleige te gast bij de groepsexpositie van de Limburgse Kunstkring in de Tiendschuur van kasteel Vliek, te Ulestraten. Ahmed is een Syrische kunstschilder: zijn schilderijen dateren van 2012 en 2013, en zijn gemaakt nadat hij naar Libanon was gevlucht, vanwege de oorlog met IS in zijn geboorteland Syrië. Op indringende wijze schildert hij welke invloed deze oorlog heeft op de levens van individuele mensen, alsook op hele bevolkingsgroepen.


Veel van zijn werken zijn door IS vernietigd of gebruikt om de ramen van zijn kapotgeschoten huis in Aleppo mee dicht te timmeren.

Zijn schilderijen hebben een grote zeggingskracht en gaan over zijn ervaringen als vluchteling. Op de meeste schilderijen staan mensen op een kleurrijke manier weergegeven, maar meestal tegen een onbestemde, grijze achtergrond, de onzekere omgeving waarin zij moeten leven, verbeeldend.


In 2017 werd Ahmed weer verenigd met zijn vrouw en drie kinderen: Zij brachten zijn schilderijen mee uit Beirut: zonder spanlatten en lijst, zodat ze opgerold meegenomen konden worden. Hij woont en werkt nu in Maastricht.

Overzicht

Data
Contact
Tiendschuur Kasteel Vliek, Vliek 1, Ulestraten

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website