detail

Rondom Geul en Maas Meerssen

Op de fietsroute Rondom Geul en Maas verken je het ongeëvenaarde natuurgebied van Buitengoed Geul & Maas: een samenwerking tussen Maastricht, Meerssen en Valkenburg. De prachtige gerenoveerde fietspaden brengen je door Meerssen, Geulle en het Rivierpark Maasvallei. In deze regio heb je schitterende uitzichten op de Zuid-Limburgse heuvels, zie je de statige kastelen Vaeshartelt, Meerssenhoven en Geulle en tonen de veerpontjes en de watermolens je hoe de cultuur zich heeft gevormd naar de natuurlijke waterstromen. Of je nu ontspannen op je E-bike zit of de confrontatie met de uitdagende hellingen op eigen spierkracht aandurft; je hebt altijd wel een heerlijke rustpauze verdiend met een heerlijke punt Limburgse vlaai bij De Proosdij in Meerssen of een van de vele gezellige terrasjes onderweg. In de buurt van het wondermooie vertrekpunt bij het NS Station in Meerssen kun je parkeren, maar ook met de trein is Meerssen prima te bereiken. Vanaf daar volg je de knooppunten 105-13-8-14-15-16-17-16-77-18-19-105.

Start- en eindpunt


NS Station, Meerssen

Soort route


Fietsroute

Afstand


29,3 km

Knooppuntenlijst


105 - 13 - 49 - 8 - 48 - 14 - 15 - 16 - 17 - 16 - 77 - 18 - 19 - 105

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt